maandag, 18. september 2006 - 13:44

Webcams op Laagravenseweg

Nieuwegein

Maandag hebben burgemeester C.M. de Vos van Nieuwegein, de heer Kersten, en de heer mr Oostrom een overeenkomst gertekend die de komst van webcams op de Laagravenseweg in Nieuwegein mogelijk gaat maken. De webcams krijgen een plek ter hoogte van de kruising met de Houtenseweg en zijn met name gericht op het verkeer van en naar Plettenburg-De Wiers.

De beelden worden via een speciaal daarvoor opengestelde website toegankelijk gemaakt. Het idee is, dat autoforensen vanaf thuis of vanaf de werkplek de drukte op de invalswegen bekijken voordat zij hun reis gaan aanvangen. Eventuele drukte kan ertoe leiden dat zij besluiten hun reis uit te stellen, of een andere route te nemen. Zo wordt een verdere spreiding van autoverkeer bevorderd.

De site zal ook informatie geven over andere vervoerswijzen en de mogelijkheid van mobiliteitsmaatregelen, toegespitst op het betreffende gebied. Bovendien is er ruimte voor nieuws, een digitaal carpoolplein, actuele filemeldingen en een link naar de OV-reisinformatie. Verwacht wordt dat het totaalconcept van webcams én website medio januari 2007 operationeel is. Een promotiecampagne zal dan de kick-off ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):