vrijdag, 28. april 2006 - 14:39

Website voor werk in Zeeland

Zeeland

Veertig Zeeuwse bedrijven in de collectieve sector slaan de handen ineen en werken samen in een nieuw Zeeuws loopbaannetwerk. Onderdeel van het netwerk is de website www.zeelandwerkt.nl. Het netwerk is sinds vandaag volledig operationeel.

Niet alleen Provincie Zeeland, de dertien Zeeuwse gemeenten en twee waterschappen nemen deel aan het loopbaan-netwerk, maar bijvoorbeeld ook de brandweer, CWI, Dethon, GGD, het Kadaster, Kamer van Koophandel, Museum Zuid- en Noord Beveland, de politie, rijkswaterstaat, SportZeeland en havenbedrijf Zeeland Seaports.

Loopbaancentrum Zeeland Werkt opende de deuren in de Van de Spiegelstraat 2 in Goes. Hier worden vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld. Bedrijven en sollicitanten kunnen terecht bij één loket en bij vaste contactpersonen. Inmiddels zijn er dertig vacatures opengesteld via de speciale website.

Veel werkzoekenden kennen de bekende websites voor het vinden van een baan, zoals bijvoorbeeld www.jobtrack.nl. Daar wordt nu een Zeeuws alternatief aan toegevoegd. www.zeelandwerkt.nl is voortaan dé site voor banen in de collectieve sector in Zeeland.

Een openbaar gedeelte is toegankelijk voor externe kandidaten, een afgeschermd deel alleen voor medewerkers van deelnemende bedrijven. Er zijn veel voordelen. Gezonde doorstroming onder de Zeeuwse beroepsbevolking, versterking van carrièremogelijkheden, uitwisseling van kennis en ervaring binnen de deelnemende organisaties en waar mogelijk aanvulling met sollicitanten van buiten de provincie.

Vandaag ondertekende burgemeester Van der Zaag van Goes en voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG) het contract met de uitzendbureaus Randstad en Tempo-Team die het mobiliteitsnetwerk verwezenlijken.
Provincie:
Tag(s):