donderdag, 23. maart 2006 - 15:16

Wedeka nieuwe eigenaar van Kringloopwinkel

Veendam

Werkvoorzieningschap Wedeka is per 1 april de nieuwe eigenaar van de kringloopwinkel in Veendam. Wedeka neemt de winkel, die nu nog Restore heet, over van IWA. Het kringloopbedrijf gaat na 1 april verder onder de naam Wedeka Kringloop.

Wedeka was blij met deze overnamemogelijkheid. ,,Dit is een mooie uitbreiding van onze werkgelegenheid’’, vertelt José Molle van Wedeka. ,,Dit is een activiteit die goed bij ons bedrijf past. In het Kringloop Warenhuis en de daarbijbehorende afdelingen, zoals de ophaaldienst, de reparatieafdeling en de wasserette kunnen wij voor minimaal 20 mensen passende werkgelegenheid bieden.’’

De medewerkers van Wedeka Kringloop komen net als voorheen op verzoek bij mensen uit Veendam, Menterwolde en omgeving aan huis langs om afgedankte spullen op te halen. Deze spullen worden in de eigen werkplaats geselecteerd. Vervolgens maken de medewerkers de spullen schoon en repareren ze zo nodig. Tenslotte worden de artikelen van een prijs voorzien en in de schappen gelegd voor een volgende eigenaar.

Op de dag van de opening, zaterdag 1 april, houdt het Kringloopbedrijf open huis. De hele dag kan het bedrijf aan de Transportweg 38-40 in Veendam, zowel voor als achter de schermen, door het publiek worden bezichtigd. Er zijn modeshows van kringloopkleding en voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Verder zijn er diverse aanbiedingen en staat er voor alle aanwezigen een gratis kopje koffie met koek klaar.
Provincie:
Tag(s):