zondag, 19. november 2006 - 19:03

Wederom geweld tegen ambulancepersoneel

Klazinaveen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van twee medewerkers die werkzaam zijn bij UMCG Ambulancezorg. De verdachten, een 21-jarige man en een 15-jarige jongen uit Klazienaveen, zijn ingesloten voor verhoor.

Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Het ambulancepersoneel probeerde medische zorg te geven aan een 24-jarige man uit Klazienaveen die onwel geworden was. De hulpverlening speelde zich af in een woning aan de Broekweg. De zorgverleners werden lastig gevallen door twee mannen die ook in de woning aanwezig waren. Zij bedreigden het ambulancepersoneel en zouden de medewerkers hebben geschopt en geslagen. Ook zou schade zijn toegebracht aan de ambulance.

Het ambulancepersoneel heeft de politie gealarmeerd en die is met meerdere auto’s ter plaatse gegaan. Toen de politie kwam aanrijden, zagen agenten dat de twee ambulancemedewerkers achterna gezeten werden door twee mannen. Daarop hebben de agenten de verdachten overmeesterd en meegenomen naar het bureau. Tijdens de aanhouding gedroegen de verdachten zich agressief tegenover de politie. De agenten doen aangifte van belediging en bedreiging.

Het ambulancepersoneel is na de aanhouding van de beide mannen teruggekeerd in de woning om zorg te verlenen aan het slachtoffer. De patiënt is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De personeelsleden van de Ambulancezorg zijn opgevangen door leden van de Bedrijfs Opvangteams van het UMCG en de politie.
Provincie:
Tag(s):