vrijdag, 28. april 2006 - 10:04

Wederom twee dode verkeersslachtoffers

Breda

Woensdagmiddag is een vrouw om het leven gekomen toen zij met haar auto vermoedelijk op de verkeerde weghelft kwam. De auto botste daarbij frontaal op een vrachtwagen. De vrouw overleefde de aanrijding niet. Een bejaarde man kantelde met zijn scootmobiel op een verkeersdrempel en kwam bekneld te zitten. Hij overleed twee dagen later.

De vrouw reed omstreeks 15.00 uur in haar auto over de Hoevenseweg (N460) in Etten-Leur in de richting van Hoeven. Door nog onbekende oorzaak kwam ze op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht en botste daarbij frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. De vrouw overleefde de aanrijding niet.
Technisch onderzoek moet echter uitsluitsel geven over de precieze toedracht van de aanrijding. Medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse van de Unit FTO hebben hiervoor een sporenonderzoek verricht.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 61-jarige man uit Zundert, is met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer op de N460 werd enige tijd omgeleid via de bebouwde kom van Etten-Leur en het industrieterrein.

Op dinsdag om 14.45 uur reed een bejaarde man in zijn scootmobiel over de Burgemeester Krijgsmangeerde in Raamsdonksveer. Bij het passeren van een verkeersdrempel kantelde de scootmobiel en kwam op de zijkant terecht. De bejaarde man raakte daarbij bekneld onder zijn voertuig en is door een passerende getuige uit zijn benarde positie bevrijd.

Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn heup. Een ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis.

Donderdag informeerde het ziekenhuis aan de politie dat de man was overleden. Uit de schouw bleek dat zijn verwondingen niet levensgevaarlijk waren. Mogelijk is de combinatie van zijn verwondingen en zijn toch al zwakke gezondheid mede oorzaak van zijn overlijden.
Provincie:
Tag(s):