zondag, 29. oktober 2006 - 19:07

Wedstrijdje wordt flinke rekening

Middelburg

In de nacht van zaterdag op zondag werd bij de Zeeuwse politie een melding gedaan van een doorrijding na het veroorzaken van een schade aan straatmeubilair.In de Nederstraat in Middelburg bleek een verkeersgeleider uit de grond gereden te zijn. Op de weg liep een spoor van koelvloeistof. De alerte agenten volgden het spoor en kwamen terecht op een bedrijfsterrein aan de Veerseweg.

Hier troffen de agenten de zwaar beschadigde auto aan die, zeer waarschijnlijk bij het ongeluk betrokken was geweest. Tijdens het onderzoek aan de auto kwam de eigenaar van de auto zich melden bij de agenten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij tegen de verkeerspaal aan gereden te zijn en meteen zijn weg vervolgd te hebben naar het bedrijfsterrein waar de politie hem had aangehouden.

Hij had een wedstrijdje gedaan met een maat van hem en hij was te snel door de bocht gereden. Volgens een getuige had de auto hem op een meter na gemist, anders was deze getuige aangereden. Zijn, net twee maanden geleden gehaalde, rijbewijs kon de beginnend bestuurder direct inleveren bij de politie. Na het afleggen van zijn verklaring is de 19-jarige Middelburger weer in vrijheid gesteld. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het gevaar veroorzaken op de weg.

De auto is weggesleept door een takelbedrijf. Binnenkort wordt technisch onderzoek op de auto verricht door de technische recherche van de Zeeuwse politie. Ook krijgt de Middelburger nog een flinke rekening van de gemeente Middelburg wegens het veroorzaken van schade aan verkeerspaal en wegdek.
Provincie:
Tag(s):