vrijdag, 24. november 2006 - 17:10

Week van de Jeugdzorg

Groningen

Wat doet de jeugdzorg eigenlijk? Wat heeft deze sector te bieden aan kinderen en ouders? Hoe geven de hulpverleners jongeren met problemen weer kans op een toekomst? En hoe kunnen zij ouders ondersteunen? Deze vragen staan centraal in de Week van de Jeugdzorg van 2 tot en met 9 december. In de provincie Groningen is FC Groningen trainer Ron Jans ambassadeur van de Week. Verder zijn er verschillende activiteiten zoals de Jenny de Nanny-middag voor vragen over de opvoeding en een tentoonstelling met creatief werk van kinderen uit de jeugdzorg.

Landelijk wordt de Week onder de aandacht gebracht met de campagne "Nu in de jeugdzorg, maar straks…". Veertien kinderen uit de jeugdzorg zijn gekoppeld aan een landelijk bekende Nederlander die iets doet waarvan het kind droomt. En tijdens de jeugdzorgweek wordt de droom van het kind één dag werkelijkheid.

Voor de provincie Groningen vormen voetballer in de dop, Naom, en Ron Jans een koppel. Op 7 december mag Naom een voetbaltraining van FC Groningen bijwonen. De poster waar ze samen opstaan wordt deze week in de provincie verspreid. Ambassadeurs voor andere provincies zijn o.a. Birgit Schuurman, Johnny de Mol, Bas Muijs, Cas Spijkers, Piet Paulusma en Jan Kruis.

Jenny de Nanny middag

Op 9 december is van 13.00 tot 16.00 uur de Jenny de Nanny-middag, een open 'spreekuur' waarbij mensen het provinciehuis kunnen binnen lopen om vragen te stellen over de opvoeding. Een team van hulpverleners uit verschillende disciplines staat klaar. Het is ook mogelijk om via internet te chatten met een hulpverlener via www.provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl of te bellen met tel. 050 - 316 40 40 (alleen te bereiken op 9 december tussen 13.00 en 16.00 uur).
Provincie:
Tag(s):