zondag, 9. juli 2006 - 22:44

Weekend-schoolkinderen afgestudeerd

Amsterdam

Zondag zijn 18 jongeren afgestudeerd aan IMC Weekend-school Amsterdam West. Ahmed Aboutaleb, wethouder van Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit en Grote Stedenbeleid en Harry van Dorenmalen, directeur van IBM Nederland waren aanwezig tijdens de diploma-uitreiking.

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economisch zwakke buurten. Zij krijgen drie jaar lang elke zondag les van professionals die met plezier hun vak uitoefenen. Het doel is de kinderen te steunen bij het verruimen van hun toekomst perspectieven en het versterken van hun zelfvertrouwen.

In drie jaar volgen de leerlingen ongeveer vijftien weekendschoolvakken, aangevuld met lessen die zij zelf organiseren. De meeste vakken duren vier zondagen. Bij het vak Journalistiek bijvoorbeeld maken de leerlingen met journalisten een eigen krant, gaan ze met hen op reportage en bezoeken ze een krantenredactie. Bij het vak geneeskunde leren ze hoe het gezonde lichaam in elkaar zit, hoe de dokter ziektes opspoort, leren ze van een huisarts hoe je prikken geeft en moet hechten, nemen ze een kijkje in de ambulance, enz.

De professionals leveren hun bijdrage onbetaald en de kinderen komen uit eigen motivatie. Er zijn drie IMC Weekendscholen in Amsterdam: Noord, West en Zuidoost. Sinds 15 januari jl. zijn er ook IMC Weekendscholen in Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Nijmegen.

Alle IMC Weekendscholen worden gefinancierd door bedrijven en fondsen. IMC Weekendschool Amsterdam West is geadopteerd door IBM Nederland.

Terwijl in Amsterdam West aan de eerste lichting weekend-schoolkinderen de diploma’s werden uitgereikt, ontvingen 25 weekendschoolleerlingen in Amsterdam Noord het diploma van burgemeester Cohen en in Amsterdam Zuidoost 29 van staatsraad Gilbert Wawoe.
Provincie:
Tag(s):