zondag, 29. oktober 2006 - 21:02

Weekend vol mishandelingen

Zwolle

Zowel vrijdag, als in de nacht van zaterdag op zondag zijn op verschillende plaatsen in Zwolle slachtoffers gevallen door gepleegde mishandelingen. De politie heeft een aantal daders aangehouden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Soendastraat een 27-jarige man uit Zwolle mishandeld. Hij stond buiten met een aantal vrienden een luchtje te scheppen, toen er twee jongens kwamen aangelopen waar zij 'hallo' tegen zeiden. De jongens waren hier niet van gediend en werden agressief. Een van hen sloeg hierop de 27-jarige Zwollenaar. Daarop ontstond er een vechtpartij. Op een gegeven moment kwam de andere man tussenbeide waarop beide jongens er vandoor gingen. Hierna sloegen zij met een buis op de deur van de woning en op een auto, die daardoor beschadigd raakten. De politie stelt een onderzoek in.

Op vrijdagavond werd een 16-jarige jongen uit Zwolle aan het Hazenveld mishandeld door een andere jongen. De 16-jarige had aan de andere jongen een spel uitgeleend waar nu iets mis meet zou zijn. De Zwollenaar kreeg daar de schuld van. Hierop gaf de jongen de Zwollenaar een klap op het rechteroog. Door de klap viel de 16-jarige jongen met zijn achterhoofd tegen een hek.

Aan de Turfmarkt werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om iets na 05.00 uur een 22-jarige man uit Zwolle mishandeld. Hij werd van de fiets geslagen/getrapt en werd ook daarna nog mishandeld. De toedracht van deze mishandeling is verder niet duidelijk. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u rond die tijd iets op de Turfmarkt gezien of heeft u andere informatie, neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven met tel. 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Bij een horecagelegenheid aan de Kamperstraat werden in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden voor mishandeling. Een 20-jarige Zwollenaar wilde, zoals hij verklaarde, een vechtpartij tot bedaren brengen tussen een 17-jarige Zwollenaar en een onbekend gebleven persoon. Hierbij sloeg de 17-jarige de 20-jarige. Deze liet dat niet op zich zitten en sloeg terug. Daarop werden beide door personeel van de horecagelegenheid buiten gezet en overgedragen aan de politie.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er onenigheid was bij een horecagelegenheid aan de Oude Vismarkt. Een 27-jarige Zwollenaar had gevochten met een 29-jarige man uit Zwolle, omdat de 29-jarige over de fiets van de 27-jarige was gevallen. Beide heren werden aangehouden. Een 22-jarige vrouw uit Zwolle wilde de aanhouding van de 27-jarige Zwollenaar voorkomen. Ook zij werd aangehouden. Zowel de 27-jarige man als de 22-jarige vrouw pleegden verzet bij hun aanhouding.

Zonder enige aanleiding werd in de nacht van zaterdag op zondag aan de Fivel een 19-jarige man uit Zwolle met een mes gestoken. De jongen had op de Fivel gefietst toen er plotseling een jongen op hem af kwam en hem in de lip prikte.
Provincie:
Tag(s):