woensdag, 22. februari 2006 - 16:30

Weekmarkt weer terug op Stadhuisplein

Almere

De weekmarkt in het Stadshart van Almere verhuist medio april 2006 in zijn geheel terug naar het Stadhuisplein. De bouwhekken worden verwijderd, waardoor er meer ruimte ontstaat op het plein. De markt zal hier maximaal een jaar blijven staan. Daarna start het werk aan de herinrichting van het Stadhuisplein. Dat heeft de gemeente Almere bekendgemaakt.

De gehele markt zal dan gedurende het werk, voor niet meer dan vijf maanden, worden verplaatst. Gedurende die vijf maanden komt de weekmarkt uiteraard in de directe nabijheid van de winkels, verspreidt over het Stadhuisplein en de omliggende straten te staan. De marktcommissie en de gemeente zijn hierover nog in overleg.

Het werk zal in fases worden uitgevoerd In het vierde kwartaal van 2007 zal de markt definitief zijn plaatst innemen op het Stadhuisplein en de Wandellaan. Het aantal kramen wordt dan uitgebreid van zo’n 132 tot 155 waardoor er een meer gevarieerd aanbod van waren zal zijn.

Voor de verhuizing wordt een proefopstelling gedaan om bijvoorbeeld een goed inzicht te krijgen waar stroompunten geplaatst dienen te worden en waar bomen in de weg staan.
Provincie:
Tag(s):