vrijdag, 27. januari 2006 - 17:56

Weer bejaarde slachtoffer van oplichting

Maastricht

Een bejaarde is het slachtoffer geworden van een oplichter die zich uitgaf als bankemployee en zijn slachtoffer met een smoesje de bankpas en de pincode wist te ontfutselen. Dit keer overkwam het een 79-jarige bewoonster van de Gerard Walravenstraat in Maastricht.

De oplichter belde donderdag bij de bejaarde vrouw aan en zei dat hij van de SNS-bank was. Hij kwam om de bankpas en de pincode van de vrouw op te halen. Deze moest door een nieuwe worden vervangen en zou daags later worden gebracht.

Toen de vrouw hem de gevraagde pas had overhandigd, vertrok de man. De vrouw rook echter onraad en nam contact op met de bank. Deze wist van niets en liet de pas direct blokkeren.

De man is circa 1.80 meter lang, circa 60 jaar oud, draagt een bril en ziet er verzorgd uit. De politie waarschuwt er nogmaals nadrukkelijk voor om niet in te gaan op dit soort voorwendsels en onmiddellijk de politie te waarschuwen.

De afgelopen maand zijn al meerdere bejaarde mensen in Maastricht slachtoffer geworden van dergelijke oplichtingpraktijken.
Provincie:
Tag(s):