donderdag, 7. december 2006 - 13:09

Weer drie personen aangehouden voor XTC-lab België

Roosendaal

In een onderzoek naar de productie en handel van synthetische drugs heeft de politie woensdagochtend vroeg drie personen aangehouden. De mannen worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een draaiend XTC-laboratorium dat in augustus van dit jaar werd aangetroffen in België.

Het arrestatieteam hield woensdagochtend vroeg een 43-jarige man aan in zijn woning in Roosendaal. Tegelijkertijd werden een 42-jarige man uit St. Willebrord en een 47-jarige man uit Rucphen door rechercheurs van de unit Zware Criminaliteit in hun woning aangehouden. De politie deed zoekingen in de drie woningen van de verdachten en in een loods in Effen. Vier auto's zijn in beslag genomen.

Op 29 augustus 2006 hield de recherche ook al drie personen aan. In Klein Horendonk (België) vond het team toen een draaiend laboratorium bestaande uit tien diepvriezers met daarin eindfabrikaat voor 150 kg zuivere XTC, hetgeen goed is voor 1.900.000 tabletten. Ook werd er nog 30 kg amfetaminepoeder aangetroffen van een vorige productie, goed voor 360.000 tabletten. De totale handelswaarde binnen het criminele milieu ligt rond de 11 miljoen euro.

Politie- en justitie in Nederland en België werken in dit onderzoek nauw samen om deze vorm van grensoverschrijdende criminaliteit aan beide kanten van de grens effectief te kunnen aanpakken.
Provincie:
Tag(s):