donderdag, 4. mei 2006 - 22:51

Weer een slachtoffer van "thuiszorg-truc"

Deventer

Ondanks eerdere waarschuwingen van de politie is dinsdagavond 2 mei opnieuw een bejaarde het slachtoffer geworden van de "thuiszorg-truc"

Op dinsdagavond werd bij een 78-jarige vrouw uit Deventer aangebeld. Er stonden twee dames aan de deur die zeiden van de thuiszorg te zijn. De 78-jarige vrouw kende de twee niet maar liet ze in goed vertrouwen binnen. Terwijl de ene vrouw 78-jarige bewoonster aan de praat hield, liep de andere vrouw door de woning op zoek naar kostbaarheden. Later bleek dat er 150 euro was weggenomen.

Laat geen onbekenden in uw woning
De politie waarschuwt herhaaldelijk voor dit soort praktijken. Laat geen mensen binnen in uw woning die u niet kent en zeker niet voor zaken waar u niet om heeft gevraagd. Wilt u toch iemand binnenlaten die u niet kent, vraag de onbekenden in ieder geval om zich te identificeren en waar ze precies voor komen. Hou onbekenden goed in de gaten als ze binnen zijn. Als u het niet vertrouwd, laat dan geen mensen binnen. Geef ook nooit uw pincode of andere geheime codes af als men u daar om vraagt. Een medewerker van de bank of andere instelling zal u daar nooit om vragen en al zeker niet per e-mail of telefoon.
Provincie:
Tag(s):