dinsdag, 11. juli 2006 - 15:42

Weer evacuatie omwonenden P-garage Bos en Lommerplein

Amsterdam

Volgens een dinsdag verschenen tweede rapport over de parkeergarage aan het Bos en Lommerplein bestaat er nog steeds een reële kans op instorten door gemaakte constructiefouten tijdens de bouw. Burgemeester Job Cohen heeft daarom dinsdagavond in een ingelaste persconferentie bekendgemaakt dat de omwonenden van de parkeergarage op het Bos en Lommerplein voor middernacht hun woning of bedrijf moeten hebben verlaten.

De evacuatie behelst 90 woningen, 27 winkels, een bibliotheek, maatschappelijke dienstverlening en een aantal kantoorfuncties waaronder het stadsdeelkantoor.

De brandweer heeft dinsdagmiddag, na de conclusies uit het rapport opnieuw de parkeergarage aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam ontruimd. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer dinsdagmiddag bevestigd.
De geëvacueerde omwonenden zullen door de gemeente, in ieder geval vanavond, in hotels worden ondergebracht.
Omdat de evacuatie een langere periode zal gaan duren zal de gemeente op zoek gaan naar vervangende woonruimte.

Op 1 februari van dit jaar werden het plein en de parkeergarage ook al wegens instortingsgevaar ontruimd. Dit gebeurde nadat er enorme scheur op het bovendek van de garage was ontstaan nadat een vrachtwagen over het dek was gereden. Een gedeelte van het dak verzakte toen daarbij.

Zowel het winkelcentrum, als de omliggende kantoorpanden, woningen en de bibliotheek werden toen op last van de brandweer ontruimd. De gemeente zorgde voor opvang van de evacués.
Provincie:
Tag(s):