zaterdag, 4. maart 2006 - 23:21

Weer flatbrand Olieslagersstraat

Roermond

Voor de tweede keer in drie weken moest de brandweer van Roermond uitrukken voor een brand in een flatwoning van de Vliegenierflat aan de Olieslagersstraat. Deze keer voor een brand op de tweede verdieping. Op het moment van de brand was niemand in de woning aanwezig. De beheerder van de flat heeft de bewoners van de omringende flatwoningen tijdig kunnen waarschuwen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De brand werd gemeld kort na 22.00 uur. Toen de brandweer arriveerde stond de slaapkamer in vuur en vlam. Deze ruimte is ook helemaal uitgebrand. De rest van de woning heeft veel rook- en waterschade opgelopen. Twee onderliggende woningen hebben waterschade op gelopen en de woning erboven rookschade.

Burgemeester Henk van Beers van Roermond liet zich persoonlijk op de hoogte stellen. Vervolgens ging hij naar gemeenschapshuis de Donderie, waar enkele bewoners zolang werden opgevangen.

Over de oorzaak is nog niets te zeggen, meldt de woordvoerder van de Sector Veiligheid. Onderzoek zal hier duidelijkheid over moeten geven.

Op 11 februari brandde in hetzelfde flatgebouw op de vijfde verdieping een woning uit. Hierbij kwam toen een hond om het leven.
Provincie:
Tag(s):