zaterdag, 25. maart 2006 - 0:37

Weer geen uitwinst voor Sparta

Terwijl de spelers en technische staf vooraf lieten weten nog steeds de negende plaats als doel te hebben, was daar in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Sparta begon agressief en kwam dan ook niet onverwacht op voorsprong.

Het was Blondelle die Oost in het strafschopgebied naar de grond trok. Scheidsrechter Haverkort kon niets anders doen dan de Vitesse speler geel en de bezoekers een strafschop te geven. Slachtoffer Oost ging zelf achter de bal staan en schoot deze, eigenlijk houdbaar, door het midden. Doelman Wapenaar had echter zijn linkerkant gekozen en was kansloos.

Hierna trokken de geelzwarten vol op de aanval en kregen de Spartanen het moeilijk. Janssen schoot van net buiten het strafschopgebied waar Ponk slechts de bal kon blokken. De ingelopen Knopper wist echter geen raad met zoveel ruimte en plaatste de bal voor een leeg goal op de paal.

Vitesse begon de tweede helft met vizier op het doel van Ponk. Het leverde de eerste minuten van de tweede helft een handvol kansen op, maar geen treffers. Na 57 minuten was het een vrije trap van Janssen die doel trof. Hierna verliep alles aan Arnhemse kant zoals het zou moeten.

Een lange bal van Verhaegh op Junker die niet buitenspel stond en ook nog eens verkeerd gedekt werd door De Fauw, leverde de tweede treffer op. Junker schoot de bal met de buitenkant schoen langs de uitkomende Ponk. Nog geen twee minuten later was het invaller De Mul die de 3-1 scoorde. Janssen liep op rechts mooi door en probeerde Ponk in de korte hoek te verschalken. De doelman wist de bal echter weg te stompen maar wel in de voeten van De Mul die mee opgekomen was bij de tweede paal.

Olfers was nog dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn inzet werd door de assistent scheidsrechter niet als over de lijn beoordeeld. Door de 3-1 nederlaag heeft Sparta al 16 uitwedstrijden op rij niet gewonnen.