zaterdag, 30. december 2006 - 15:30

Weer golf van brandstichtingen

Boxmeer

In de nacht van donderdag op vrijdag is op een zevental plaatsen in Boxmeer brand gesticht. In alle gevallen werden auto’s of campers in brand gestoken en enkele gevallen sloeg de brand over naar woningen.

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 december tussen middernacht en 03.30 uur kwamen bij de politie zeven meldingen binnen van branden. In bijna alle gevallen ging het om in brand gestoken auto’s of campers. Op de Bernhardstraat werd een klein brandje gesticht bij het pand wat eerder dit jaar al door brand werd verwoest.

De afgelopen maanden is de gemeente Boxmeer herhaaldelijk geconfronteerd met auto branden. Ook is in Boxmeer eerder een onderzoek gedaan naar brandstichtingen eerder dit jaar. Dit onderzoek heeft ertoe geleid, dat een aantal jongeren uit Boxmeer zijn aangehouden.

De autobranden van de laatste maanden en vooral de branden van de afgelopen nacht, waarbij het aan getuigen en het optreden van de brandweer te danken is dat er geen slachtoffers zijn gevallen, worden door de politie erg serieus genomen. De politie van het politiedistrict Land van Cuijk heeft dan ook 10 man vrijgemaakt om zich met het onderzoek van deze branden bezig te houden.
Provincie:
Tag(s):