woensdag, 15. november 2006 - 9:39

Weert ondertekent convenant om huisuitzetting te voorkomen

Weert

Vijf organisaties die te maken hebben met woninghuur en met het ondersteunen van mensen die het financieel niet breed hebben, gaan met ingang van 1 januari a.s. hun beleid en hun werkwijzen op elkaar afstemmen. Daarmee proberen zij te voorkomen dat huurders met financiële problemen uit hun woning worden gezet.

De samenwerkende organisaties zijn Wooncorporatie Wonen Weert, Woningstichting St. Joseph Stramproy, de Kredietbank Limburg in Roermond, het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg en de sector Sociale Zaken van de gemeente Weert.

De organisaties slaan de handen ineen omdat steeds meer mensen in de problemen komen door schulden. Dat kan tot gevolg hebben dat zij hun huur niet meer kunnen betalen en uiteindelijk door de verhuurder uit hun woning worden gezet. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen hebben de vijf organisaties besloten hun krachten te bundelen. De samenwerking leggen zij vast in een convenant, waarin afspraken zijn opgenomen over hoe met problematische schuldsituaties wordt omgegaan.
Provincie:
Tag(s):