vrijdag, 9. juni 2006 - 13:11

Weert vergoedt reiskosten naar rampgebieden Suriname en Java

Weert

De gemeente Weert gaat sociale minima ondersteunen die willen afreizen naar familieleden in de rampgebieden van Suriname of Java. De gemeente heeft besloten om éénmalig de bijzondere bijstand open te stellen voor de kosten van bezoek aan directe familie in het rampgebied.

De vergoeding is een bijdrage voor de kosten van het vliegticket. Voor andere kosten die te maken hebben met de ramp in Suriname of Java kan geen bijzondere bijstand worden verstrekt.

Wel moet aan een aantal voorwaarden worden gedaan, zo meldt de gemeente. Zo moet het gaan om directe familieleden zoals broer, zus, ouders of kinderen. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 115% van het sociaal minimum en de reis naar Suriname moet voor 1 augustus hebben plaatsgevonden en naar Java voor 1 september. Een vergoeding voor een reis naar Suriname bedraagt maximaal €700 euro per huishouden. Voor een reis naar Java vergoedt de gemeente maximaal €1100 euro.

Huishoudens die minder dan €2000 euro op hun bankrekening hebben staan komen in aanmerking voor de reiskostenvergoeding.
Provincie:
Tag(s):