dinsdag, 19. september 2006 - 10:05

Weertenaar moet 'dierentuin' ontruimen

Weert

Een inwoner van de gemeente Weert mag van de gemeente geen dieren meer houden in en rondom zijn woning. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald na klachten over stankoverlast door buurtbewoners. De man moet vóór 1 oktober a.s. zijn dieren hebben verwijderd, aldus de gemeente.

De man houdt, zowel in zijn woning als in de tuin, een groot aantal zoogdieren en vogels, zoals wasberen, otters, arenden en uilen die in kooien in de tuin zitten. Omdat het aantal dieren te groot is en de hokken niet goed worden schoongehouden, heeft de buurt vooral bij warm weer stankoverlast. Daarover zijn diverse klachten bij de gemeente binnengekomen. Toezichthouders van de gemeente hebben ook verschillende keren stankhinder geconstateerd.

Nadat waarschuwingen niet tot voldoende verbeteringen in de toestand hebben geleid, heeft het college van B&W nu besloten de man een verbod tot het houden van dieren op te leggen. Dat is gebeurd om verdere stankoverlast en schade aan de openbare gezondheid te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):