maandag, 13. februari 2006 - 0:11

Wees alert op smoesje "nieuwe buurtbewoonsters"

Almelo

Vrijdagmiddag 10 februari omstreeks 15.15 uur kwamen drie of mogelijk vier vrouwen met een smoes de woning van een 88 jarige vrouw aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almelo binnen. Een van hen vertelde in de buurt te komen wonen en de vrouwen wilden graag de woning bekijken. Nadat zij waren vertrokken, ontdekte de bewoonster dat er geld uit de woning was gestolen. De bewoonster had de indruk dat drie vrouwen in de woning zijn geweest maar volgens een buurtbewoonster kwamen vier vrouwen uit de woning.

De vrouwen hebben een licht getinte huidskleur en een slank postuur. In ieder geval twee van hen hebben zwart haar. Alle vier vrouwen droegen lange zwarte jassen tot aan hun enkels. Twee vrouwen zijn tussen de 40-50 jaar. Verder wordt gesproken over een vrouw van ongeveer 30 en een vrouw van 60 à 65 jaar.

De vrouwen stapten in een groter model auto, type sedan, in de kleur groen of blauw. De auto stond iets verderop in de straat geparkeerd.

Diezelfde vrijdag stonden ’s morgens omstreeks 10.30 uur drie vrouwen aan de bel bij een woning aan de Buizerdstraat in Enschede. Ook zij gaven aan de woning te willen bekijken. De bewoonster, een 79 jarige vrouw, heeft de drie vrouwen binnengelaten. Ook hier ging het om drie vrouwen met getinte huidskleur en ook zij droegen donkere kleding. De bewoonster vertrouwde het toch niet en belde de politie. Zover bekend is er niets uit de woning weggenomen.

Zaterdag 11 februari meldde een bewoonster aan de Piksenbrink in Enschede dat zij overdag bezoek had gehad van drie vrouwen. Ook zij kwamen met een smoesje binnen.
’s Avonds ontdekte vrouw dat een sieraad was weggenomen. Of er nog meer is ontvreemd is nog niet bekend.
De bewoonster komt nog aangifte doen.

Of het in alle gevallen om dezelfde vrouwen gaat, moet nader onderzoek uitwijzen. De politie adviseert de mensen in ieder geval alert te zijn en komt graag in contact met mensen die ook door de vrouwen bezocht zijn. Ook andere getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):