zaterdag, 15. juli 2006 - 11:40

Weg afgesloten door brandende grasmaaier

Almere

De Waterlandseweg tussen de Kemphaanweg en de Vogelweg in Almere is donderdagavond bijna vier uur afgesloten geweest, in verband met een brand van een voertuig met daarop twee grasmaaiers. Er vielen geen gewonden.

De oorzaak was vermoedelijk smeulende grasresten in de machines die op de aanhanger stonden. De chauffeur en zijn bijrijder – twee mannen van 26 en 29 jaar uit Driebergen en Dongen merkten dit op en doofden het vuurtje. Vervolgens zijn ze weer gaan rijden. Een aantal automobilisten attendeerde de twee er vervolgens op, dat één van de grasmaaiers toch in brand stond.

De wagen werd direct aan de kant gezet, waarna één van de motoren van de grasmaaier ontplofte. De twee liepen weg van het voertuig, dat inmiddels in brand stond en helemaal uitbrandde, daardoor is de exacte oorzaak niet meer te achterhalen.

De rookontwikkeling was groot en in verband met de veiligheid van automobilisten en om de vlammen goed te bestrijden werd het bovengenoemde weggedeelte afgesloten voor al het verkeer. Voor zover bekend, heeft de afsluiting niet geleid tot grote verkeersopstoppingen.
Provincie:
Tag(s):