vrijdag, 15. september 2006 - 14:37

Weggelopen verdachten alsnog aangehouden

Westerbork

Door de politie zijn op 11 september twee inwoners uit Westerbork aangehouden voor openlijke geweldpleging en het belemmeren van een aanhouding. In het weekeinde van zaterdag 3 op zondag 4 september ontstond in de Hoofdstraat in Westerbork een grimmige sfeer onder een grote groep jongeren. Daarbij werden een aantal personen mishandeld.

Tijdens een aanhouding in de bewuste nacht, van een 17 jarige man uit Westerbork, op verdenking van het trappen van iemand anders, werd dit door een 48 - jarige verdachte verhinderd.

De agent kreeg in het tumult een duw en beide verdachten konden uiteindelijk weglopen. Mede door het alcoholgebruik en de grimmige sfeer trok de politie zich uiteindelijk terug.

De politie wist de beide verdachten van 17 en 48 jaar op 11 september alsnog aanhouden. Na verhoor zijn zij weer heengezonden.

De 17 jarige verdachte kreeg een proces-verbaal voor openlijke geweldpleging. Justitie bekijkt nog welke straf de jongen krijgt. Tegen de oudste verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het beletten en belemmeren van politiewerk.
Deze verdachte kan een verdere strafvervolging voorkomen door het betalen van een boete van €190,-.
Provincie:
Tag(s):