vrijdag, 17. maart 2006 - 19:04

Wegtakelen molenroedes standerdmolen

Sint-Annaland

Op maandag 20 maart 2006 worden tussen 10.00 en 15.00 uur de twee molenroedes van de standerdmolen aan de Molendijk in Sint-Annaland gedemonteerd en weggetakeld. De molenroedes zijn het stalen kruis van de molenwieken.

Maandag rond 10.00 uur arriveert de kraan die zich daarna zal opstellen om vervolgens de roedes te verwijderen en ze neer te leggen op het gemeentelijk grasveldje tegenover de molen. De molenroedes blijven hier liggen tot het einde van de restauratie, waarna ze weer teruggeplaatst worden. Ondertussen worden er restauratiewerkzaamheden aan de roedes uitgevoerd.

De werkzaamheden brengen overlast mee voor het verkeer. Tijdens een deel van de werkzaamheden kan het personen-autoverkeer in de doodlopende straat de werkzaamheden nog wel passeren, maar op het moment van takelen is de weg voor alle verkeer afgesloten.

Aangezien er tijdens de werkzaamheden geen vrachtverkeer in de straat van de werkzaamheden kan plaatsvinden, vraagt de gemeente de bewoners hiermee rekening te houden.

De restauratie van de standerdmolen in Sint-Annaland is gestart op dinsdag 14 maart jl.
Provincie:
Tag(s):