donderdag, 14. september 2006 - 13:33

Weinig publiek verwacht bij Ajax en Feyenoord

Voor de sfeer en de omstandigheden hoeven Ajax en Feyenoord het vanavond in de UEFA Cup niet te doen. De Amsterdammers hoeven op slechts 1500 toeschouwers te rekenen. De ploeg van Erwin Koeman wordt met een beetje geluk door 3000 man bekeken. Het is duidelijk: de eerste ronde van de UEFA Cup spreekt niet echt aan.

Ajax speelt in het stadion van Lillestrom SK tegen IK Start. De accommodatie van de ploeg uit Kristiansand voldoet niet aan de eisen van de UEFA, waardoor IK Start moest uitwijken naar het Arasen-stadion. Op dik zes uur rijden van Kristiansand. Mede daarom zullen er vanavond hooguit 1500 toeschouwers zitten, meldt AD Sportwereld vanochtend. Ajax-trainer Henk ten Cate ligt daar niet wakker van. "Ik vind het niet zo erg dat er zo weinig publiek zit. Uitwedstrijden zijn juist vaak zo lastug omdat de supporters er achter gaan staan", zei het tegen het AD.

Feyenoord heeft concurrentie van een zangeres, Ceca. Terwijl bij Lokomotiv Sofia-Feyenoord zo'n 2000 tot 3000 toeschouwers verwacht worden, treedt zij voor ruim 40.000 mensen op in het nationale stadion van Bulgarije, een kilometer verderop. Dat schrijft De Volkskrant. Lokomotiv moest net als IK Start uitwijken naar een ander stadion, omdat de UEFA het stadion afkeurde. Gekozen is voor de betonnen bak van CSKA Moskou, een stadion dat volgens De Volkskrant sinds het communisme niet meer is veranderd. 'Alleen de hoofdtribune van deze bouwval met zijn kapot getrapte sintelbaan is overkapt, de rest van het publiek zit onoverdekt op smerige plastic stoeltjes', schrijft de krant.

Of beide ploegen de sfeerloze ambiance kunnen vergeten en een goede prestatie neer kunnen zetten, zal vanavond moeten blijken. Ajax trapt om 18.15 uur af in Noorwegen, Feyenoord om 20.15 in Bulgarije. Beide duels worden overigens uitgezonden op RTL 7.
Categorie:
Tag(s):