maandag, 30. oktober 2006 - 13:57

Welkomstborden voor Drentsche Aa

Zuidlaren

Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa krijgt welkomstborden. Gedeputeerde Ali Edelenbosch onthult woensdag 1 november met Bert Witvoet, districtshoofd van Staatsbosbeheer, het eerste bord. Edelenbosch doet dat als plaatsvervangend voorzitter van het Overlegorgaan. De borden komen langs de toegangswegen aan de rand van het Nationaal Park Drentsche Aa.

De oude borden van Staatsbosbeheer, de grootste terreinbeheerder in het gebied, worden weggehaald. De betrokken organisaties willen zo de herkenbaarheid van het gebied als Nationaal Park vergroten.

Voor alle Nationale Parken in Nederland is afgesproken dat er welkomstborden komen van hetzelfde formaat en dezelfde huisstijl. Borden van dit type staan al onder meer rond de Nationale Parken Dwingelderveld, Drents-Friese Wold, Weerribben en Lauwersmeer. De ANWB vervaardigt, plaatst en onderhoudt de borden. Met deze organisatie is ook afgesproken dat de Nationale Parken op de wegbewijzering langs de auto- en snelwegen in heel het land apart worden aangegeven.

Het eerste welkomstbord wordt woensdag geplaatst langs de N34 bij de afrit Zuidlaren. Nog dit jaar moet de operatie zijn voltooid en heet het Nationaal Park Drentsche Aa zijn bezoekers op de nieuwe uniforme manier welkom.
Provincie:
Tag(s):