donderdag, 8. juni 2006 - 13:29

Wereldkampioen Voetbal

Amsterdam

Om van een waar voetbalspektakel te genieten hoef je niet de grens over te steken. In Amsterdam wordt op 10 juni voor de zesde keer gestreden om de eer en titel Wereldkampioen Voetbal van Amsterdam. Hieraan doen 32 teams van verschillende in Nederland wonende nationaliteiten mee.

Het voetbaltoernooi is, zes jaar na oprichting, veel méér dan een goed en drukbezocht voetbaltoernooi. Inmiddels komen de deelnemers en bezoekers uit heel Nederland en is het evenement gegroeid in diversiteit. Het WK Amsterdam vindt plaats op Sportpark Middenmeer in het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer.

Naat hoogstaand voetbal is er op en om het terrein veel meer te doen. Belangstellenden en deelnemers ontmoeten elkaar rondom de velden. Zij delen daar hapjes, drankjes, maar ook dans en muziek met elkaar.

Het WK Amsterdam staat bekend om de veelzijdigheid van culturen. Dit is terug te zien in de wereldse parade van ‘Supporting acts�. Op het WK Amsterdam treedt rapper Yes-R op. Het WK Amsterdam wordt ondersteund door een prominent comité van aanbeveling. waarin onder andere Job Cohen, Frits Barend, Humberto Tan en Henk Spaan zitting hebben.
Provincie:
Tag(s):