maandag, 10. april 2006 - 10:35

Wereldprimeur op wandelgebied

Regio

Stichting Innovatief Zijpe biedt op zaterdag 6 mei een unieke wandeltocht aan. Deze voert dwars door de bollenvelden van het grootste aaneengesloten bollenareaal ter wereld! Daar de wandeltocht ook door de verschillende natuurgebieden gaat en vlakbij de duinen en het strand is, leidt het geheel tot een prachtige, zeer afwisselende wandeling.

Alleen op 6 mei 2006 geven de landeigenaren toestemming om dwars door hun velden te gaan. Hierdoor zal maar liefst meer dan 70 % van de tocht dwars door de bollenvelden lopen.

Er worden rayonhoofden aangesteld en de families van de bollenkwekers zorgen onderweg voor gezellige Koek-en-zopies Zij kunnen de nodige uitleg geven over de bollenteelt. Verder zorgen zij op deze wandeldag dat de kopakkers goed aangevlakt zijn, de slootjes voorzien worden van stevige loopplanken etc.

Afstanden: 5 km – 10 km – 20 km - 30 km

Alle afstanden gaan, naast de bollenvelden, door het natuurgebied ‘Nollenland van Abbestede’. De afstanden 20 km en 30 km gaan door het natuurgebied ‘Het Wildrijk,’ met zijn wilde hyacinten. Zowel op ‘Het Nollengebied Abbestede’ als in ‘Het Wildrijk’ zullen vrijwilligers van Landschap Noord-Holland staan. Vlak voor de finish komen alle routes ook nog langs het natuurgebied ‘Het Kooibosch-Luttickduin,’ van Staatsbosbeheer in Callantsoog.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op Bloeiend Zijpe.
Provincie:
Tag(s):