maandag, 13. november 2006 - 9:00

Werkplein opent haar deuren

Groningen

Maandag 13 november opende Werkplein, locatie Eendrachtskade 2, om 9.00 uur haar deuren. CWI, SOZAWE en de reintegratiecoaches van UWV werken vanaf die dag samen vanuit een nieuwe publieksruimte in het gebouw van de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen. Werkplein biedt op één plek alles wat een werkzoekende nodig heeft voor Werk en een tijdelijk Inkomen. Voornaamste doel is de klant zo snel mogelijk naar werk en/of scholing te begeleiden.

Werkplein, locatie Eendrachtskade, is de tweede in Groningen. Aan de Zaagmuldersweg is al langer een Werkplein gevestigd. De samenwerking verloopt daar succesvol. De beide locaties Werkplein zijn geopend van 9.00 – 17.00 uur.

Werkplein biedt de werkzoekende alles wat hij of zij nodig heeft op het gebied van Werk en Inkomen. Centraal in de samenwerking van CWI, UWV en SOZAWE staat een betere dienstverlening aan de klant. Dit betekent onder andere dat de klant in de toekomst maar één keer zijn gegevens hoeft door te geven, dat er één intakegesprek plaats vindt en dat alles rond Werk en Inkomen op één plek te vinden en te regelen is. De deelnemende organisaties hebben allen hetzelfde doel: de klant zo snel mogelijk naar werk en/of scholing te begeleiden.

CWI, SOZAWE en de re-integratiecoaches van UWV werken samen in het Werkplein. Daarnaast zijn ook het Jongerenloket, het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Voortijdige Schoolverlaters (van dienst OCSW), het project 'Leren Werkt' en de Groningse Kredietbank (GKB) in het Werkplein, locatie Eendrachtskade te vinden.
Provincie:
Tag(s):