woensdag, 8. november 2006 - 10:19

Wethouder biedt multimediale apparatuur aan

Utrecht

Woensdagmiddag biedt wethouder Cees van Eijk, namens de gemeente Utrecht, twee sets multimediale apparatuur aan de schoolbegeleidingsdienst Eduniek. Het gaat om webcams met computer en scherm, gemonteerd op een verrijdbaar kastje. Hiermee kunnen kinderen, die wegens ziekte of handicap langdurig aan huis gebonden zijn, vanuit huis aan de lessen op school deelnemen.

Het college heeft de apparatuur gefinancierd uit het budget van het actieplan 'Mensen met een Functiebeperking'. Eduniek zal zorgen voor beheer en uitleen van de apparatuur. Met de webcams wordt een verbinding gelegd tussen huiskamer en schoolklas. Wethouder Van Eijk is blij met de mogelijkheden die deze apparatuur biedt: “Je helpt voorkomen dat een ziek kind enorme leerachterstanden op loopt, maar ook dat scholen voor de extra kosten moeten op draaien.

Nog belangrijker is het feit dat het zieke kind het contact met zijn vrienden en school weer kan op pakken. Het kan meedraaien met de lessen en in de pauzes chatten met vriendjes en vriendinnen.
Provincie:
Tag(s):