zaterdag, 2. september 2006 - 16:32

Wethouder en FunX gaan samenwerken

Den Haag

De Haagse wethouder Sander Dekker van Onderwijs, Jeugd en Sport en de jongerenzender FunX gaan vanaf 4 september samenwerken om het contact tussen Haagse jongeren en stadsbestuur te verstevigen.

Volgens Dekker kan samenwerking zorgen voor een beter contact tussen het bestuur en de jeugd in de stad.

Willem Stegeman, directeur van FunX, vindt de individuele stem van Haagse jongeren buitengewoon belangrijk; "Onze slogan is niet voor niets 'welkom bij jezelf'. Het is verstandig van de gemeente om de jongeren zelf te betrekken bij het te ontwikkelen jeugdbeleid".

In het programma Bits en Beats worden de komende weken de jongerenambassadeurs voorgesteld. De jongeren zijn aanspreekpunt voor de Haagse jongeren en wethouder Dekker. Verder zullen de gemeente Den Haag en FunX samenwerken in talkshows waarin onderwerpen als uitgaansleven, tienermoeders, zwerfjongeren, schooluitval en sport- en spelvoorzieningen ter sprake komen.

Op vrijdag 22 september zal tijdens het festival Today's Art een ontmoeting plaatsvinden tussen wethouder Sander Dekker en Haagse jongeren. FunX zorgt voor live streaming van het gesprek waarin ook C-mon & Kypski, Kubus & Bangbang en Nobody Beats The Drum zullen optreden. De ontmoeting tussen de wethouder Jeugd en de jongeren begint om 19.30u, in het Korzo Theater.
Provincie:
Tag(s):