donderdag, 21. september 2006 - 16:15

Wethouder Marga Waanders niet naar Tweede Kamer

Leeuwarden

Vandaag heeft Leeuwarder wethouder Marga Waanders haar kandidatuur voor een plaats op de PvdA conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamer beschikbaar gesteld.

Wethouder Marga Waanders niet naar Tweede Kamer

Waanders motiveerde haar verhaal met: “Vanochtend heb ik het partijbestuur van de PvdA gemeld dat ik mijn plaats op de PvdA conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamer beschikbaar stel. Gisteren kreeg ik het bericht dat mij een plaats tussen de 50 en de 60 op de conceptlijst was toegekend. Dat is niet een direct verkiesbare plek en van meet af aan heb ik kenbaar gemaakt dat ik niet op een onzekere plek kan en wil staan. Vandaar mijn besluit om mijn plaats beschikbaar te stellen."

Het gewest Fryslân van de PvdA heeft Waanders een aantal maanden geleden gevraagd te solliciteren. Daar heeft zij lang over nagedacht en getwijfeld. Uiteindelijk heeft ze de knoop doorgehakt en zich ingezet voor een verkiesbare plek op de lijst. "Ik heb plezierige gesprekken gevoerd, en heb in alle openheid mijn wensen en verwachtingen met betrekking tot een kamerlidmaatschap voor de PvdA naar voren gebracht."

Waanders vindt het bericht van gisteren teleurstellend, maar ziet ook iets positiefs: "ik ben erg blij dat er nu duidelijkheid is, zodat ik me volledig kan richten op mijn huidige werkzaamheden.�
Provincie:
Tag(s):