zondag, 30. juli 2006 - 21:58

Wethouder spuit graffiti in tunnel

Coevorden

In opdracht van de gemeente Coevorden zijn graffiti-artiesten van de Stichting Urban Legends aan de slag gegaan in de tunnel tussen de wijken Ossehaar en Buitenvree in Coevorden. De tunnel wordt aan beide zijden voorzien van een graffitilaag ieder met een eigen thema.

Al geruime tijd zijn de muren van de tunnel onderhevig aan bekladding. De Stichting Urban Legends heeft de gemeente benaderd om de muren van de tunnel te mogen voorzien van graffiti.

Afgelopen zaterdag gingen de artiesten aan het werk. Peter Snijders, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Coevorden, nam als eerste de verfspuitbus ter hand en gaf daarmee het startsein voor deze artistieke operatie.
“Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief van Urban Legends. Ze hebben laten zien dat ze op een professionele wijze omgaan met graffiti en dat was voor ons reden om ze de opdracht te geven voor de tunnel�, aldus de wethouder.

Aan de ene zijde van de tunnel de overgang van het verleden en heden van de stad en aan de andere zijde de verbinding van de stad met het platteland. De graffiti-artiesten denken 9 dagen nodig te hebben voor het realiseren van het ontwerp.
Provincie:
Tag(s):