dinsdag, 21. november 2006 - 10:01

Wethouder Van der Laan leidt handelsmissie naar Parma

Heerenveen

Wethouder van economische zaken Coby van der Laan leidt aanstaande donderdag een handelsdelegatie naar het Italiaanse Parma. Haar deelname aan de sponsorenreis, die gekoppeld is aan de UEFA-uitwedstrijd van de sc Heerenveen, was aanleiding om een gemeentelijk element toe te voegen.

In totaal vijftien personen, merendeels vertegenwoordigers van het Heerenveens bedrijfsleven zullen in Parma donderdagmorgen ontvangen worden door het gemeentebestuur van de Italiaanse stad en de plaatselijke Kamer van Koophandel. Deze laatste zal er zorg voor dragen dat de Nederlandse ondernemers in contact komen met Italiaanse branchegenoten.

Vervolgens staat donderdagmiddag een bedrijfsbezoek op het programma. Door de directe contacten tussen de vertegenwoordigers van het Nederlandse en Italiaanse bedrijfsleven kunnen wellicht zaken worden gedaan of afspraken worden gemaakt die anders niet tot stand waren gekomen.

“Ik vind het belangrijk dat we dergelijke activiteiten ontplooien,� zegt wethouder Van der Laan. “In ons sociaal-economisch beleidsplan wordt aandacht gevraagd voor internationalisering van de contacten. Deze handelsdelegatie is daarvan een mooi voorbeeld. Op deze manier snijdt het mes aan meerdere kanten. Enerzijds maken we marketinggebruik van de activiteiten van de sc Heerenveen en anderzijds bieden we ons eigen bedrijfsleven de gelegenheid om contacten te leggen die anders niet zo gemakkelijk te realiseren zijn�.

In de Heerenveense handelmissie zijn verschillende sectoren vertegenwoordigd, waaronder transport en logistiek, de bankwereld, ict, milieutechniek, metaalconstructie, chemie, gastronomie en de branche van uitzendbureau’s. De leden van de delegatie reizen mee met de andere Heerenveensponsoren en -supporters die deze uitwedstrijd bezoeken. Zij reizen aanstaande woensdag heen en vrijdag weer terug.

De contacten met Parma zijn gelegd in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel in Fryslân. In Heerenveen is bij de voorbereidingen samengewerkt met de sc Heerenveen en de Ondernemerskring Heerenveen.
Provincie:
Tag(s):