woensdag, 7. juni 2006 - 15:05

Wethouders de lucht in

Zwolle

Tijdens het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel (7, 8 en 9 juni) zoekt een aantal wethouders het hogerop. Op woensdag 7 juni gaan wethouders Erik Dannenberg en Janco Cnossen samen met prijswinnaars uit de Week van de Aanloop ballonvaren in het kader van ‘De week van de Aanloop’. Op vrijdag 9 juni kiest wethouder Martin Knol het luchtruim met tien (toekomstige) ondernemers uit Zwolle.

Op woensdag 7 juni staan de ballonvaarten in het teken van de Week van de Aanloop. Tijdens deze week in april 2006 heeft het voltallige college in het kader van het nieuwe collegeprogramma ‘Samen voor Zwolle’, tientallen bezoeken afgelegd in de stad. Tijdens een afsluitende bijeenkomst is een aantal ballonvaarten verloot. Op 7 juni komen ook de prijswinnaars hun prijs verzilveren in aanwezigheid van de wethouders. Behalve de prijswinnaars zijn een aantal gasten aanwezig die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van deze week.

Op vrijdag 9 juni organiseert Ballonfiësta Overijssel is samenwerking met werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland, Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle een netwerkbijeenkomst rond het Ballonfiësta. In de middag wordt in het Dominicanenklooster een minisymposium georganiseerd voor overheid en bedrijfsleven. Aansluitend zal wethouder Knol samen met 10 (toekomstige) ondernemers uit Zwolle ballon gaan varen met als doel kennismaking en het uitwisselen van ervaringen.

Nieuw tijdens deze editie van het Ballonfiësta is dat op 7 juni de ballonnen vanuit de verschillende wijken zullen vertrekken, zodat de ballonnen overal in de stad te zien zijn. Wethouder Dannenberg stijgt op vanuit Aalanden bij sportpark het Hoge Laar (veldje bij korfbalvereniging Sparta). Wethouder Cnossen vertrekt vanaf Park de Wezenlanden.

Op vrijdag 9 juni vertrekken alle ballonnen vanaf Park de Wezenlanden.
De ballonnen stijgen tussen 20.00 en 20.30 uur op vanaf genoemde plaatsen.
Provincie:
Tag(s):