maandag, 19. juni 2006 - 10:22

Wie jarig is, trakteert

Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen vierde zondag haar 74ste verjaardag. Dit heugelijke feit werd gevierd met een taart voor de Afrikaanse olifanten. Voor het gloednieuwe onderkomen krijgen deze magische dieren een enorme groententaart voorgeschoteld. Ook de orang-oetans worden getrakteerd op heuse slagroomtaarten.

Ouwehand opende op 18 juni 1932 voor het eerst haar poorten voor het publiek. De oprichter van het park, de heer C.W. Ouwehand begon in 1919 op een 10 ha groot terrein op de Grebbeberg een kippenfarm. Deze kippen­farm gedijde in die tijd uitste­kend. Bezoekers toonden steeds meer interesse in de wat meer exotische dieren, zoals wasbeertjes, pauwen en fazanten dan in de fraaiste kippen­rassen. Het duurde dan ook niet lang voordat deze kippenfarm veranderede in een dierenpark.

De laatste jaren is Ouwehands Dierenpark uitgegroeid tot een dierenspeeltuin van de 21ste eeuw waarin het respect voor dieren en hun leefomgeving  een belangrijke rol spelen. 
Ouwehands Dierenpark realiseerde in de afgelopen jaren onder andere RavotAapia, Europa's grootste overdekte speeljungle en Umkhosi. Deze Afrikaanse speelsafari werd in het voorjaar van 2005 geopend.

Zelfs de olifanten zijn terug van weggeweest. Tien jaar geleden verliet de totale olifantengroep het park, maar dit voorjaar is Ouwehand twee Afrikaanse olifanten rijker. Het gloednieuwe verblijf wordt dit najaar uitgebreid zodat onze olifantengroep verrijkt kan worden met een bull. In 2004 kreeg Ouwehand zelfs een eigen dierentuinsoap, ZOOP genaamd. Deze is van het begin af aan een groot succes. 
Provincie:
Tag(s):