vrijdag, 22. september 2006 - 15:51

Wie legt er 1000 km het meest zuinig af?

Op vrijdag 22 september 2006 start de wedstrijd De Zuinigste Rijder. Tijdens deze wedstrijd houden de deelnemers gedurende 1.000 kilometer het brandstofverbruik van hun
auto bij. Op 30 november sluit de wedstrijd en worden de tien zuinigste rijders uitgenodigd voor de finalerit op 16 december 2006, op het circuit in Lelystad. De winnaar mag zich De Zuinigste Rijder van Nederland noemen en wint hiermee een weekendje Parijs voor twee personen.

De wedstrijd is een activiteit van het platform Het Nieuwe
Rijden als onderdeel van De Week van de Vooruitgang. Wie de tips van Het Nieuwe Rijden toepast, bespaart al gauw 10% op brandstofkosten.

Iedereen met een rijbewijs en de beschikking over een auto kan aan De Zuinigste Rijder meedoen. Op de website www.dezuinigsterijder.nl kunnen deelnemers gedurende de gehele wedstrijdperiode inschrijven. De deelnemers registreren na iedere tankbeurt hun kilometerstand en het aantal getankte liters. In het klassement op de website kunnen ze dan zien hoe ze presteren. Iedereen die in het klassement staat maakt kans op leuke prijzen.

Bij het samenstellen van het klassement wordt het brandstofverbruik gecorrigeerd voor het type auto waarin de deelnemer rijdt. Het gaat dus echt om de rijstijl. Automobilisten kunnen individueel of als groep aan de wedstrijd meedoen. Zo kunnen bijvoorbeeld een groep collegas of vrienden elkaar uitdagen zo zuinig mogelijk te rijden.

De Zuinigste Rijder is een van de activiteiten van Het Nieuwe Rijden. Dit is een comfortabele en veilige rijstijl, waarmee minder brandstof wordt verbruikt. Dit bespaart kosten en is ook nog eens goed voor het milieu. Door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen, bespaart u al snel 10% brandstof. Denk bijvoorbeeld aan op tijd doorschakelen, regelmatige controle van de bandenspanning en de auto laten uitrollen in de versnelling als u snelheid moet minderen. De tips vindt u op www.hetnieuwerijden.nl.

De Zuinigste Rijder wordt georganiseerd door Het Nieuwe Rijden, in samenwerking met Milieu Centraal, ALD Automotive, ANWB, BOVAG, Citroën, Consumentenbond, Prodrive Training, RAI Vereniging, Shell, Veilig Verkeer Nederland en VVCR. Het Nieuwe Rijden is een initiatief van SenterNovem in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Van 16 t/m 22 september 2006 vindt de Week van de Vooruitgang plaats, een week waarin duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd. Dit betekent dat er een week lang groen licht is voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in wijken en binnensteden te creëren. De wedstrijd De Zuinigste Rijder start op de slotdag van de Week van de Vooruitgang.

Inschrijven voor De Zuinigste Rijder kan op www.dezuinigsterijder.nl.
Categorie:
Tag(s):