woensdag, 20. december 2006 - 10:57

Wie was Pim Fortuyn?

Nijmegen

Wie was Pim Fortuyn? Een ultrarechts politicus, een oplichter, een dandy, een charlatan? Of gewoon een aardige, intelligente man die terecht verontwaardigd was over een aantal zaken? Welke onvrede heeft hem zo geliefd én gehaat gemaakt?

Het is de fascinatie voor een generatiegenoot die Helmert Woudenberg er toe aanzet om in de huid te kruipen van de man die onnoemlijk veel maatschappelijke reacties teweeg bracht. Hij onderzoekt Fortuyns persoonlijke ontwikkeling. Zonder een politiek standpunt in te nemen. Zonder verguizing of oordeel. Het resultaat is een spannende monoloog van een onovertroffen acteur, met een onverwachte uitkomst.

Helmert Woudenberg is een gerenommeerd acteur, regisseur en docent. Hij is begonnen als een van de oprichters van het werktheater en is regelmatig op televisie te zien, o.a. in Baantjer en in Nederlandse speelfilms.

De afgelopen jaren heeft hij acht spraakmakende solovoorstellingen gemaakt, waaronder ‘De Hemel’, ‘De Hel’ en de bijzonder goed ontvangen voorstelling ‘Jezus’. Hij schrijft en regisseert al zijn solo’s zelf.

Op zaterdag 6 januari speelt Helmert Woudenberg de theater try-out voorstelling ‘Fortuyn’ in de Steigerzaal van de Lindenberg. De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree bedraagt € 10,-. Houders van een CJP, collegekaart en 65-plussers betalen € 9,- en houders van een Lindenberg Theaterpas € 8,-. Reserveren is mogelijk via telefoonnummer 024-3273737. Tekst, spel en regie: Helmert Woudenberg
Provincie:
Tag(s):