maandag, 15. mei 2006 - 18:22

Wie wint de cup met de grote oren?

Ronaldinho of Thierry Henry? De Braziliaanse balgoochelaar of de Franse superspits? Aanstaande woensdag wordt bekend welke speler de Champions League-beker boven zijn hoofd mag houden.

Barcelona ondervond weinig problemen op weg naar de finale. In de poule met Werder Bremen, Udinese en Panathinaikos wonnen de Catalanen op een gelijkspel na alle wedstrijden.

In de achtste finale stond de strijd der giganten op het programma. Het Chelsea van trainer José Mourinho was van plan de mannen van Frank Rijkaard in de pan te hakken. Barca liet zich echter van zijn goede kant zien en klopte de Londenaren in de tweestrijd.

In de kwartfinale trof Rijkaard Benfica, de ploeg van zijn Nederlandse college Ronald Koeman. Thuis wisten de Portugezen de 0-0 op de borden te houden, maar thuis maakte Barcelona het met 2-0 af.

In de halve finale wachtte AC Milan, finalist van vorig jaar. In Milan maakte Fransman Giuly de enige treffer van de wedstrijd, zodat de 0-0 in de return voldoende was voor een finaleplaats.

Arsenal werd in de poule ingeloot met Ajax, FC Thun en Sparta Praag. De ploeg van trainer Arsene Wenger leed alleen puntverlies in het thuisduel met Ajax (0-0).

In de achtste finale zorgden de Engelsen voor een daverende verrassing door Real Madrid naar huis te sturen. Het sprookje was echter nog niet ten einde en een ronde verder werd ook de Italiaanse kampioen Juventus uitgeschakeld. Het jonge team van Wenger draaide afgelopen seizoen niet goed in de nationale competitie, maar in Europa leek ze niet te stoppen. In de halve finale moest worden afgerekend met het Spaanse Villarreal. Met de meest mogelijke moeite werd de Spaanse subtopper verslagen.

Woensdag reizen de Londenaren af naar Frankrijk om het daar op te nemen tegen Ronaldinho en co.

Barcelona werd een aantal weken geleden al kampioen in Spanje, maar wil het seizoen bekronen met de belangrijkste prijs in Europa. Arsenal daarentegen wil wraak nemen voor het tegenvallende seizoen. Superspits Thierry Henry heeft in Europa al laten zien voor niemand bang te hoeven zijn.
Categorie:
Tag(s):