donderdag, 7. december 2006 - 20:41

Wie wordt de meest rijvaardige automobilist(e)

Assen

Aanstaande zaterdag 9 december vindt de finale van Trials 2006 plaats. Op het TT-circuit van Assen laten jongeren uit Drenthe, Limburg en Friesland zien wie ‘the ultimate driving test’ het best doorstaat. In totaal nemen 32 jongeren, die eerder dit jaar tijdens het rijvaardigheidsprogramma Trials lieten zien hun voertuig als beste te beheersen, deel aan deze finale.

Tijdens Trials kunnen jongeren ervaren ‘wanneer de auto de macht overneemt en je zelf de macht over het stuur verliest.' Het programma bestaat uit diverse onderdelen, zoals het remmen op nat wegdek, het maken van een noodstop en rijden in een vrachtwagen. Ook wordt de jongeren uitgelegd hoe ze moeten reageren als hun wagen in de berm terechtkomt.

Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen bij een ongeval betrokken te raken als andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans. Het Verbond van Verzekeraars wil hier iets aan doen en heeft de rijvaardigheidstest Trials opgezet. Via Trials willen de verzekeraars een bijdrage leveren aan de verhoging van de verkeersveiligheid.

Trials is in 2005 gestart als een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, verkeersveiligheidsorganisatie VVN, de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten.
Provincie:
Tag(s):