woensdag, 28. juni 2006 - 13:11

Wijnproeven in het donker

Nijmegen

Op vrijdag 7 juli 2006 wordt er in het muZIEum in Nijmegen een wijnproeverij gehouden. Het is niet zomaar een wijnproeverij, maar er wordt geproefd in het donker. Het voordeel daarvan is dat u geen last heeft van visuele afleiding en u zich beter kunt concentreren op wat u werkelijk proeft.

De wijnproeverij is de afsluiter van een reeks proeverijen die in het muZIEum zijn gehouden. Iedere 1e vrijdag van de maand was daarvoor de gelegenheid. Zo zijn er o.a. een kaasproeverij, een bonbonproeverij, een bierproeverij, een (nieuwjaars)borrel en een diner in het donker geweest.

Het diner in het donker blijkt zo'n succes dat besloten is deze iedere tweede vrijdag van de maand te organiseren (voor het diner in het donker op 14 juli zijn op dit moment nog maar een paar plaatsen beschikbaar!).

De wijnproeverij wordt gegeven door een vinologe. Samen met haar leren de deelnemers de wijn intenser te proeven, ingrediënten te onderscheiden en de achtergronden van de druivensoorten te (her)kennen. Door de speciale setting is het voor iedereen, beginner of kenner, een unieke ervaring.

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Reserveren is noodzakelijk en kan via 024-3828181.
Provincie:
Tag(s):