maandag, 30. oktober 2006 - 16:12

Wijnproeverij door de First Lady van Georgië

Maastricht

Mevrouw Sandra Saakasjvili-Roelofs is druk doende om Georgië in Europa te promoten. Als Nederlandse zet zij zich graag in voor het versterken van de banden tussen Georgië en Nederland. Afgelopen zondag konden de bezoekers kennismaken met Georgië als wijnland. De proeverij vond plaats in de Business Lounge van MSM en werd gepresenteerd door presidents vrouw Saakasjvili-Roelofs

Het land Georgië mag zich het oudste wijnland ter wereld noemen. 8000 jaar geleden werd hier al wijn gemaakt en nog steeds is het land onlosmakelijk verbonden met wijn maken en drinken. De meer dan 500 eigen druivenrassen, de verschillende bodemsoorten en het ideale klimaat zorgen voor perfecte omstandigheden om grootse wijnen te maken. En die worden er ook gemaakt. Moderne wijnen waarin het beste van Europese expertise en Georgische wijntraditie samenkomen. Witte wijnen, karaktervol en fris. Rode wijnen, met een intense kleur en krachtig in geur en smaak. Nieuwe wijnen uit een oud wijnland. Georgië verdient het om via zijn wijnen opnieuw ontdekt te worden.

De presidentsvrouw van Georgië is zich hier ook van bewust en presenteerde deze proeverij ter promotie van dit, voor velen onbekende, wijnland .
Provincie:
Tag(s):