maandag, 17. april 2006 - 16:57

Wild-West tafereel op Limburgse wegen

Venlo

De politie heeft zondagavond een 26-jarige en een 27-jarige man uit Venray aangehouden die als ware maniakken door Limburg waren geracet. Het begon met een melding vanaf de A2 in Elsoo. Daar reden de mannen zo hard dat door opspattend grind een andere auto beschadigd raakte.

Op de Napoleonsweg tussen Ittervoort en Heythuysen joegen de mannen een motorrijder de stuipen op het lijf door links te rijden, over vluchtheuvels heen, rotondes links om te nemen. Wat later kwamen er een melding uit Sevenum, waarbij iemand door de inzittenden was bedreigd. Daarbij reed de man zo hard over het trottoir dat beide rechterbanden vernield werden. Een wiel kon nog gewisseld worden, het andere niet. Uiteindelijk gaf de auto de geest en werd de ANWB gebeld. Via hen kwam de politie er achter dat de mannen in Venlo waren, waar ze konden worden aangehouden.

Beide mannen bleken teveel gedronken te hebben en het rijbewijs van de 26-jarige man is ingevorderd. De politie gaat er van uit dat hij de bestuurder is geweest. Na het verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn de mannen weer in vrijheid gesteld. De politie neemt contact op met alle melders om van hen te horen wat er allemaal precies is voorgevallen.
Provincie:
Tag(s):