woensdag, 16. augustus 2006 - 10:04

Wilde achtervolging leidt tot stroomstoring

Tilburg

Een gedeelte van de Diepenstraat in Tilburg is dinsdagavond zonder stroom komen te zitten, nadat een lichtmast omver werd gereden tijdens een achtervolging van een gestolen auto door de politie. Tijdens deze achtervolging raakten zowel politieauto’s als geparkeerd staande auto’s beschadigd. Niemand raakte hierbij gewond. De politie heeft twee mannen kunnen arresteren.

Rond 22.00 uur zagen agenten in de Piusstraat een personenauto rijden, die eerder op de avond betrokken was bij een verkeersongeval. De bestuurder en bijrijder waren na het ongeval weggereden, zonder enige identiteit achter te laten. Toen de agenten de inzittenden van deze personenauto wilden controleren, gaf de bestuurder gas en reed met hoge snelheid weg.

Er ontstond een wilde achtervolging door diverse straten in de binnenstad, wijk Oerle en Tilburg Zuid. Tijdens de achtervolging sprong de bijrijder, een 26 jarige man uit Polen in de Diepenstraat uit de auto. Deze verdachte werd direct aangehouden. Het lukte de politie de auto op de kruising van de Oerlesestraat met het Korvelplein te laten stoppen. Daar werd de bestuurder, een 25 Tilburger aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder staat bij de politie bekend als veelpleger.
Provincie:
Tag(s):