maandag, 3. april 2006 - 8:15

Wilde staking bij NedCar

Born

Maandagmorgen zijn 1500 medewerkers van NedCar in Born niet aan het werk gegaan. Het productieproces is stilgelegd. Zondag hielden zo’n 200 medewerkers van de autofabrikant al een protest actie voor de poorten van de fabriek.

De medewerkers vrezen voor hun baan als Mitsubishi niet met een nieuwe productie lijn komt. Vorige week maakte Daimler-Chrysler bekend te stoppen met de productie van de Smart Forfour. Naast de Smart wordt alleen nog de Mitsubishi Colt in de fabriek in Limburg gemaakt. Als de Japanse autofabrikant niet met een nieuwe lijn naast de Colt komt zal wederom een ploegendienst vervallen. Hiermee zouden zo’n 700 mensen op straat komen te staan aldus de voorzitter van FNV-Bondgenoten bij NedCar. Vorig jaar is de ploegendienst bij NedCar al geslonken van drie ploegen naar twee. Op dit moment werken er nog 3000 mensen in de fabriek in Born.

Om 14.00 uur zal het personeel van NedCar door de directie worden ingelicht over de uitkomst van de gesprekken die met Mitsubishi gevoerd zijn het afgelopen weekend.
Provincie:
Tag(s):