zaterdag, 17. juni 2006 - 23:52

Wildwest in Earnewald

Earnewald

De politie heeft zaterdag een 16-jarige knaap uit Oudega (Sm) en een 27-jarige man uit Amersfoort aangehouden na een achtervolging in de omgeving van Earnewald.

Omstreeks 04.40 uur zagen surveillerende politiemensen op de Feansterdyk een auto rijden zonder correcte verlichting. Nadat ze hun dienstauto hadden gekeerd, reed die auto met gedoofde lichten verder. De auto minderde vaart, reed het fietspad op, waarna iemand achter uit de auto sprong en wegrende.

De auto ging er daarna weer in volle vaart vandoor. De auto sloeg rechtsaf de Koaidyk op. Daarbij was de snelheid zo hoog dat de auto uitbrak en met de achterzijde tegen de verhoogde middenbermgeleider botste. De auto kwam met twee wielen los, reed een verkeerspaal omver en reed vervolgens weer met hoge snelheid verder.

Een stopteken van de politie werd genegeerd. Bij een inrit wilde de bestuurder rechtsaf slaan. Ook hier brak de achterzijde van het voertuig door de hoge snelheid uit, raakte in een slip en reed opnieuw een verkeerspaal omver. De auto kwam, uiteindelijk tegen een reclamebord tot stilstand. Beide inzittenden werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

De auto is in beslag genomen. De bestuurder was de 16-jarige. Hij bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 470 ug/l. Een zoektocht naar de derde persoon met onder andere een politiehond, leverde niets op.
Provincie:
Tag(s):