dinsdag, 11. juli 2006 - 13:37

Wilhelm S. pleegt zelfmoord

Amsterdam

Wilhelm S. is dinsdagochtend dood in zijn cel aangetroffen. Hij werd rond wektijd door bewakingspersoneel levenloos aangetroffen in zijn cel in Demersluis in de Bijlmerbajes. Een woordvoerder van Jusititie bevestigt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de dood van Wilhelm S.

Eind juli 2005 legde de TBS-er in aanwezigheid van zijn advocaat een verklaring af, waarin hij bekende op 12 juni 2005 de 73-jarige Appie Luchies te hebben doodgeslagen. S. werd hiervoor in mei veroordeeld tot 8 jaar cel met TBS.

Wilhelm S. wist begin juni 2005 aan zijn begeleiders van de TBS-kliniek te ontsnappen. Naar eigen zeggen ontmoette S. Appie Luchies voor het eerst op zondagochtend 12 juni na een avondje stappen in Amsterdam-Noord. S. is die ochtend naar het Noordhollandsch Kanaal gegaan en kwam daar, aldus zijn verklaring, in gesprek met zijn latere slachtoffer, die hem vervolgens uitnodigde voor een boottochtje.

S. verklaarde verder dat tijdens deze boottocht het gesprek uit de hand liep, waarna hij het slachtoffer dood sloeg. De verdachte heeft daarna anderhalve dag met het lichaam van het slachtoffer in de boot rondgevaren in de omgeving van Amsterdam-Noord.

De inhoud van de op de boot gevonden bescheiden, leidden S. naar het adres van het slachtoffer. Op dinsdagochtend 14 juni is S. op de fiets van het slachtoffer naar diens woning in de Jordaan gegaan om daar geld te zoeken, aldus de verdachte. Later die avond werd S. in deze woning aangehouden.
Provincie:
Tag(s):