zondag, 26. november 2006 - 11:03

Willem II boekt goede zege op RKC Waalwijk

Willem II boekte in een ware veldslag een goede zege op streekgenoot RKC Waalwijk. In Tilburg werd het 3-1.

De ploeg van trainer Dennis van Wijk begon de wedstrijd tegen RKC zeer voortvarend. Na vijf minuten stond het al 1-0 via een doelpunt van Kevin Bobson. Diezelfde Bobson was ook verantwoordelijk voor de tweede treffer aan Tilburgse zijde. De 2-0 was aanleiding voor een flink opstootje tussen spelers van beide partijen. Redan werd door arbiter Kuipers geslachtofferd en kon het veld na 32 minuten al verlaten. Teixeira, die een flink aandeel had in de scrimage, kwam goed weg met geel.

De tweede helft zag Teixeira alsnog vroegtijdig de kleedkamer. De gefrustreerde verdediger solliciteerde in deze partij nadrukkelijk naar een tweede gele kaart en kreeg deze in de 51-ste minuut alsnog.

RKC Waalwijk kwam daarna nog tot 2-1 door een doelpunt van Hans van de Haar, maar Frank van der Struijk stelde de zege in de laatste minuut veilig met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.