zaterdag, 22. april 2006 - 9:15

Willem II doet goede zaken

Willem II is eigenlijk de enige ploeg die echte goede zaken heeft gedaan in de play-offs voor behoud in de Eredivisie.

Het ging niet bepaald vanzelf voor de ploeg van Kees Zwamborn in Zwolle. Bij rust stond Willem II nog met 2-1 achter, maar de in blakende vorm verkerende Iwan Redan keerde het duel met twee doelpunten. Uiteindelijk werd het nog 2-4 door Arvid Smit.

NAC krijgt maandag thuis een zwaardere dobber aan Top Oss, afgaande op de uitslag van vanavond, 0-0. Trainer Lok had routiniers als Van Gessel en Slot aan de kant gehouden. Deze laatste kwam er in de rust alsnog in, maar moest een kwartier voor tijd het veld verlaten met een blessure. Zo'n week vol spanning is nooit goed voor een lichaam, blijkt wel weer. Petö was ook geblesseerd, aan zijn ribben, maar haalde op zijn laatste krachten het einde van de wedstrijd. Voor Top Oss voelt dit bijna als een overwinning en deze ploeg zal vol zelfvertrouwen naar Breda komen, ze hebben tenslotte helemaal niks te verliezen.

De Graafschap en VVV hielden elkaar in evenwicht. VVV-trainer Neumann twijfelde vooraf openlijk aan de mentale weerbaarheid van zijn spelers, maar de gelijkmaker van de Superboeren van vanavond werd goed gepareerd. De koppies gingen niet extreem hangen. Net na die 1-1 werd Dirk-Jan Derksen wel van het veld gestuurd, maar de ploeg uit Venlo hield stand met tien man. VVV lijkt ondanks de teleurstelling van het verloren kampioenschap klaar voor de tweede kans aanstaande maandag.

Volendam wist met een kleine overwinning de uitgangspositie voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport er goed uit te laten zien. Charles Dissels zorgde voor de 0-1 en daar bleef het bij in een vrij kalm duel dat wat meer spirit had mogen hebben gezien de belangen die op het spel staan.

De play-off duels van vanavond:
De Graafschap - VVV Venlo 1-1
Helmond Sport - FC Volendam 0-1
Top Oss - NAC Breda 0-0
FC Zwolle - Willem II 2-4
Categorie:
Tag(s):