zondag, 15. januari 2006 - 19:45

Willem II en Twente in evenwicht

Willem II heeft haar voorsprong op hekkensluiter RBC Roosendaal kunnen handhaven. Door het 1-1 gelijke spel tegen FC Twente bleef het verschil met de achttiende positie vijf punten.

Onder trainer Kees Zwamborn werd het puntenaantal zelfs verdubbeld. Via Anouar Hadouir nam de Tilburgse club al in de achtste minuut de leiding. De rechtsbuiten was uitgeweken naar de andere kant, dribbele goed naar binnen en haalde vanaf 18 meter hard en laag uit. De stuit, die de bal meekreeg, was keeper Sander Boschker teveel: 1-0.

In de resterende speeltijd voor rust hield Willem II-doelman Tristan Peersman zijn ploeg met enkele knappe reddingen overeind.

Enkele minuten na rust verrichte de Belgische keeper de beste save in de wedstrijd op een inzet van Kennedy Bakircioglu. Maar het was slechts uitstel van executie, al was het symbolisch dat Twente een strafschop nodig had om langszij te komen.

Een duel tussen Willem II'er José Valencia en Blaise N'Kufo werd bestraft, waarna de Zwitserse spits van Twente het vonnis zelf velde. In het laatste halfuur gebeurde er weinig meer. De 1-1 was wel verdiend.